2016 Yılının En Etkileyici Fotoğrafları

Erika Larsen, National GeographicKuzey Dakota, Bismarck’ta, State Capital çayırlarındaki boru hattı karşıtı barışçıl gösteriden bir kare.
Brent Stirton, National GeographicBu çiftboynuzlu gergedan, boynuzunu almak isteyen kaçak avcılar tarafından Güney Afrika’nın Hluhluwe–İmfolozi Parkı’ndaki bir gölde yüksek kalibre kurşunla öldürülmüş. Parka yasadışı olarak, olasılıkla yakındaki bir köyden girdikleri ve susturucu takılmış av tüfeği kullandıkları düşünülüyor. Çiftboynuzlu gergedanların günümüzdeki sayısı sadece 5 bin civarında.
Tomas Munita, National GeographicJoao Batista Brezilya, Recife’te, Jardo Baixo’daki evinde mikrosefali hastası kızı Alice’i sakinleştirmeye çalışıyor. Alice günde en az dört kez epilepsi nöbeti geçiriyor ve sinir sistemindeki hasar nedeniyle kollarında ve kafasında sertlik oluşmuş. Maddi destek olmaksızın 28 farklı ilaç kullanıyor.
Randy Olsun, National GeographicYıldırımlar geceyi aydınlatırken 413 bin Kanada turnası geceyi geçirmek üzere Platte Nehri’nin kıyılarına gelmiş.
Brent Stirton, National GeographicAnita (soldaki) ve Sonja Singh kataraktlı doğmuş. Hindistan kırsalında yaşayan ailelerinin tedavi ettirecek parası yokmuş. Ameliyat bedeli, biri 5 diğeri 12 yaşındayken hayırseverlerce karşılanmış. Göz–beyin yolu ufak yaşlarda daha duyarlı olduğu için Anita, Sonja’ya oranla daha iyi görüyor. Ama her ikisi de fotoğraftaki göğe uzanan sazlar gibi yeni görüntülerin tadını çıkarıyor.
Matthieu Paley, National GeographicYeni Delhi, Bhalswa’daki atık toplayıcıları sürekli yanarak zehirli dumanlar salan devasa bir açık hava çöp yığının üzerinde.
Adam Dean, National GeographicLimandaki işçiler Filipinler’deki General Santos kentinde demir atmış bir Çin yük gemisinde donmuş tonbalıklarını ayırmak için çekiç kullanıyor. Yük gemisi, buzdolabını doldurmaya çalışan 12 tonbalığı teknesinden oluşan bir filoyla birlikte iki ay kadar bir süreyi denizde geçiriyor.
Wayne Lawrence, National GeographicAntonio Abram (13), kız kardeşleri Julie Abram (12) ve India Abram’la (12) birlikte, Michigan, Flint’teki Martin Luther King Caddesi’nde yer alan Firehouse #3’ten kendilerine günlük alım hakkı verilen miktardaki şişe suları almış, 27 Ocak 2016.
Charlie Hamilton James, National GeographicMatsigenka Yerlisi Yoina Mameria Nontsotega, Manu Ulusal Parkı’nın derinliklerindeki Yomibato Nehri’nde yüzerken bir semersırtlı tamarin de küçük kıza sımsıkı tutunmuş.
Tim Laman, National GeographicKaraborsada evcil hayvan olarak yüksek fiyata satılan orangutan yavruları, ancak aşırı koruyucu davranan annelerinin öldürülmesiyle ele geçirilebiliyor. Bu öksüzler Uluslararası Hayvan Koruma Örgütü’nde büyüyor.
Robin Hammond, National Geographic“Burada iyi durumdayız, bizi iyi karşıladılar,” diyor Abed Mohammed Al Khader (88). İki yıl önce Suriye’den kaçan on altı kişilik ailenin en yaşlısı. Ama “Geri dönmek istiyoruz,” diyor. Geçtiğimiz Şubat’ta bin 500 kişilik sığınmacı grubu olarak Berlin’e gelmişler ve Olimpiyat Stadyumu civarındaki büyük bir spor salonuna yerleştirilmişler.
Charlie Hamilton James, National GeographicTanzanya’daki Serengeti Ulusal Parkı’nda, bir benekli akbaba ölü bir zebraya el koyarken, etraftaki benekli ve ak sırtlı akbabalar (Gyps africanus) paylarını almak için yaklaşıyor. Olasılıkla şölene başkaları da katılacak. Akbabalar bir leşi birkaç dakika içinde temizleyebiliyor.
Brian Lehmann, National GeographicArkadaşları ve akrabaları, 2009 yılında 73 yaşındayken yaşamını yitiren Debora Maupa’nın bedenini inceliyor. Formaldehit ve su karışımı bir sıvıyla mumyalandıktan sonra iyi durumda kalan bir bedenin şans getirdiğine inanılıyor.
Andrew McConnell, Panos For National GeographicÇocuklar Haiti, Port Salut’ta bir köprünün yıkıldığı yerde yüzüyor. Ülkenin uzak güneybatısındaki Port Salut ciddi hasar gören yerler arasında; bölgedeki pek çok ev tamamen yıkılmış durumda.
Corey Arnold, National GeographicTakla atarak doğal bir havuza atlayan Steven Donovan, fotoğraf becerisini artırmak için Glacier’de mevsimlik işe girmiş. Fotoğraflarını @es_dons adresinde sergiliyor.
Moises Saman, National GeographicRamadi, Irak. 14 Temmuz 2016. IŞİD’in kontrolü altındaki Hit kentinden kaçan bir aile Ramadi’nin harabeleri arasında yaşıyor.
Keith Ladzinski, National GeographicBuzul Çağı’nın buzulları tarafından şekillendirilen Garden Wall (Bahçe Duvarı) kaya sırtı, doğan güneşle aydınlanıyor. Bir zamanlar duvarın altındaki havzayı Grinnell Buzulu dolduruyordu ancak ısınan dünyadaki buzulların çoğu gibi o da küçülüyor. 1850’den bu yana alanının yüzde 75’inden fazlasını yitirdi.
Wayne Lawrence, National Geographic“Saldırının olduğu gece Pulse’taydım. Eve dönüyordum. Silah seslerini ve hemen ardından çıkan gürültüleri duyduğumda kapıda duruyordum. Arkama bile bakmadan hemen fırladım. Son birkaç gün çok ağır geçti çünkü 50 civarında insan öldü. Ben şanslıydım, Tanrı bana yaşama şansı tanıdı. Kalbim o gece yaşanan saldırıda yaralananlar, ölenler ve aileleriyle birlikte.” – Demetrius Spires (Fotoğraf 16 Temmuz 2016’da Florida, Orlando’da eşcinsellerin uğrak mekanlarından biri olan The Parliament House Hotel ve Bar’ın önünde bir Latin Gecesi’nde çekildi.)
Paul Nicklen, National Geographic2014 ve 2015 yıllarında binlerce Kaliforniya denizaslanı öldü. Fotoğrafta, Kanada’nın Vancouver Adası yakınlarındaki kayalarda ölü bir denizaslanı görülüyor. Hayvanların çoğu, olağanüstü ısınan Doğu Pasifik’te yiyecek bulmakta zorlandığı için aç kalmıştı.
Görüntülenme Sayısı:
509
Kategoriler:
National Geo

Yorumlar yapılamaz.