Yağlardan ebediyen kurtulmak için sert değil, akıllıca çalışmalısınız. Aşağıdaki antrenman programıyla tüm kas gruplarınızı çeşitli düzlemlerde çalıştırın ve doğru biyomekanikle sayısız kalori yakın.

SICAKLIĞI ARTIR

Kuvvet antrenörü Çağdaş Cemre Kılıç’ın periferik kalp eylemi (PKE) prensibiyle tasarladığı bu istasyon çalışmasıyla (1A ve 1B) kan dolaşımınızı hızlandırabilir, metabolizmanızı harekete geçirebilir ve bunu antrenmanı tamamladıktan sonraki 24 saatlik sürece yayabilirsiniz. Antrenman programını pazartesi ve perşembe günleri yapın. Süperset aralarında 20, tur sonlarında ise 90 saniye dinlenin. Dinlenme süreleriniz kısa gibi gözükse de, asıl amacınızın yağ yakmak için çalışmak olduğunu unutmayın.

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ 6-PACK

PKE yöntemiyle fazlasıyla kalori yaktıktan sonra şimdi de kaslarınızı tüm açılarda güçlendirmeniz gerekiyor. Sadece sagittal eksende çalışılan hareketleri yaparak antrenman programlarınızı kısıtlamamanız gerektiğini söyleyen Kılıç, “Hayatı üç farklı boyutta yaşadığımız için antrenmanlarımızda da aynı anlayışı benimsemeliyiz” diyor. Çok yönlü hareketlerden oluşan bu egzersiz programını (2A ve 2B) salı ve cuma günleri yapın. Süperset aralarında 90 saniye dinlenin. Üç boyutlu karın kasları inşa etmek için şimdi işe koyulun.

SÜPERSET 1A

01 BENT-OVER BARBELL ROW (12 TEKRARDAN 4 TUR)

Nabzınızı yağ yakmanızı sağlayacak değerlere yükseltebilmek için sırt, arka omuz ve biceps kaslarınızı çalıştıran bu bileşik üst vücut hareketiyle başlayın. Kollarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açarak halteri üstten tutuşla kavrayın. Dizlerinizi bükerek öne doğru eğilin. Sırtınızı düz tutun (A). Halteri kolunuzun uzunluğunda sarkıtın. Ardından halteri karnınızın alt bölümüne doğru çekin (B). Bu şekilde bir an durakladıktan sonra kontrollü bir şekilde başlangıç pozisyonuna dönün.

02 REVERSE DUMBBELL LUNGE (HER BACAK İÇİN 12 TEKRARDAN 4 TUR)

Şimdi sıra alt vücudunuzda: Bacaklarınızı ayrı ayrı çalıştırarak setinizin süresini uzatabilir ve yağ yakımını iki katına çıkarabilirsiniz. Ayağa kalkın ve her iki elinize de birer dambıl alın (A). Karın kaslarınızı sıkın ve sağ ayağınızla geriye doğru adım atarak ağırlığınızı sol bacağınıza verin. Her iki dizinizin de 90 derecelik açıyla bükülmesini sağlayın (B). Sol topuğunuzla zemine baskı uygulayarak ayağa kalkın. 20 saniye kadar dinlendikten sonra hareketi diğer bacağınızla tekrar edin.

SÜPERSET 1B

03 DUMBBELL PUSH PRESS (12 TEKRARDAN 4 TUR)

Çalışmanızın odak noktasını tekrar üst vücuda kaydırmak, yoğunluğu bir üst seviyeye taşıyarak yağ yakımını sürdürmenize yardımcı olur. Her iki elinize de birer dambıl alarak ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Dambılları omuz hizanıza yükseltin (A). Maksimum itiş gücüne sahip olmak için dizlerinizi hafifçe bükün ve ağırlıkları başınızın üzerine doğru kaldırın (B). Dambılları kontrollü bir şekilde alçaltarak başlangıç pozisyonuna dönün.

Yazı: Uğur Mutlu

HABERİN DEVAMI RUNNER’S WORLD TÜRKİYE’DE!

Görüntülenme Sayısı:
482
Kategoriler:
Haber · Spor

Yorumlar yapılamaz.